Ontbijten met appeltaart

Appeltaart als ontbijt, is it too good to be true?

 

Heerlijk is dat, zo'n punt verse appeltaart. Al is het (helaas..) niet de beste keuze om in je dagelijkse voeding te verwerken. Gelukkig is daar een perfecte oplossing voor, havermout in appeltaart-style. Klinkt goed toch?! Lees snel verder voor dit super makkelijke en heerlijke receptje! Ingrediënten

  • 30 gram havermout
  • 200 ml halfvolle melk
  • 15 gram rozijnen
  • 1 appel
  • Kaneel naar wens

Benodigdheden

  • Pannetje
  • Mes
  • Lepel 

Bereidingswijze

Okay, let's get started! Allereerst snijd je de appel in stukjes, je kunt ervoor kiezen om de appel te schillen of niet, net wat jij wil! Vervolgens zet je het pannetje op het vuur met daarin de havermout en de melk. Roer dit door tot de pap wat dikker en steviger wordt.

 

Wanneer de havermout bijna klaar is, voeg je de stukjes appel en een beetje van de rozijnen toe. Laat het dan nog even door pruttelen tot de gewenste dikte en haal het pannetje dan van het vuur af. Schep de havermout in een schaaltje en leg de overgebleven rozijnen erop. Tot slot voeg je wat kaneel toe en klaar is kees! 

 

Heel simpel maar enorm lekker! En wat ook nog eens fijn is, de voedingswaarden van dit heerlijke ontbijtje zijn gunstig. Dit schaaltje havermout bevat zo'n 312 calorieën, 10 gram eiwitten, 56 gram koolhydraten en 5 gram vetten. Helemaal top dus!

 

Laat je het me weten als je dit receptje gemaakt hebt? Plaats hier eventjes een reactie of tag me op social media, ik ben benieuwd!

 

Liefs,

 

Charlotte


Reactie schrijven

Berichten: 0