Tortizza for president!

Een makkelijk receptje dat een super goede vervanger is voor een van mijn slechtste favo gerechten, PIZZA! Op een dag was er iemand en die was zo slim om een gezondere versie van deze major cheat, Thank God. Ben jij benieuwd hoe je deze tortizzas maakt en welke toppings je kunt gebruiken? I will tell you! Ingrediënten

Wat je sowieso nodig hebt:

 • Volkoren wraps of tortilla's
 • Tomatensaus naar keuze, dit kan ook pastasaus zijn
 • Kaas, strooikaas, mozzarella, kaas is bae <3

Mogelijke toppings:

 • Tonijn
 • Tomaat
 • Salami
 • Kipblokjes
 • Hamblokjes
 • Paprika
 • Uien
 • Champignons
 • Olijven
 • Zalm
 • Ananas
 • Rucola
 • Basilicum
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Oké, je kiest dus de toppings die jij lekker vindt, zo kun je het ook zo gezond maken als je zelf wilt. Eerst verwarm je de oven voor op 200 graden. Om de tortizza's te maken neem je de wrap en beleg je deze met de tomatensaus die je hebt uitgekozen. Vervolgens leg je jouw favoriete toppings op de wrap. Vergeet niet de kaas, want dat maakt het echt helemaal af! Leg de wrap dan in de oven, in het midden of nog wat hoger. Laat de wrap dan zo'n 10 à 15 minuten in de oven bakken, maar blijf even goed opletten. Het belangrijkste is namelijk dat je toppings warm zijn en dat de wrap een beetje knapperig is geworden. 

 

Zelf kies ik meestal voor een wrap met tomatensaus, tonijn, tomaat, champignons, mozzarella, strooikaas en basilicum. Ik laat de wraps dan in de oven tot de kaas lekker gesmolten is en de tonijn ook helemaal warm is. Meestal duurt dit zo'n 10 minuutjes. Snel, makkelijk en héérlijk! 

 

Laat je het me weten als je dit receptje gemaakt hebt? Heb je nog tips voor toppings die ik moet uitproberen? Plaats hier eventjes een reactie of tag me op social media, ik ben benieuwd!

 

Smakelijk eten!

 

Charlotte


Reactie schrijven

Berichten: 2
 • #1

  Sylvia Gosenshuis (woensdag, 11 mei 2016 17:12)

  Hi Charlotte, ook lekker is met gekruide kipfilet en boontjes!
  Ik doe dan de wrap heel even in de magnetron.
  En daarop de geroerbakte kip en boontjes.

  Groetjes Sylvia

 • #2

  Charlotte Santegoeds (donderdag, 12 mei 2016 09:38)

  @Sylvia Gosenshuis

  Hi Sylvia, bedankt voor de tip! Ga ik zeker eens proberen! Groetjes