Banaanpannenkoekjes

Snel, simpel en gezond, banaanpannenkoekjes. Heerlijk voor op de zondagochtend of als lunch. Deze pannenkoekjes van banaan en ei kunnen belegd worden met alles wat jij lekker vindt! Oja, wat ook nog handig is, deze pannenkoekjes zijn super makkelijk mee te nemen als heerlijke, gezonde snack! Krijg jij al honger? Lees snel verder!Ingrediënten

Voor 2 personen met een beetje trek óf 1 persoon met veel trek heb je nodig:

 • 2 kleine bananen of 1 grote
 • 2 eieren
 • Kokosolie om in te bakken
 • Toppings naar keuze

Benodigdheden

 • (Pannenkoeken)pan
 • Vork
 • Schaaltje
 • Spatel

Bereidingswijze

Ik neem zelf altijd bovenstaande ingrediënten per persoon, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die deze 8 pannenkoekjes niet in hun eentje opgesmikkeld krijgen. Bedenk dus eventjes goed hoe groot jouw trek is, want deze pannenkoekjes vullen goed!

 

Okay, let's get started. Begin met het snijden van de banaan, in plakjes of in blokjes. Doe deze stukjes banaan in het schaaltje en begin ze te prakken met de vork. Het lijkt veel werk maar dat valt best mee! Mocht je nou echt weinig zin hebben om die banaantjes te prakken, ondanks het kweken van je armspieren, kun je het natuurlijk ook in de blender doen of met de staafmixer. Wanneer het een beetje een bananenpapje is geworden en de grootste stukken weg zijn, voeg je de eieren toe. Roer het dan even goed door elkaar, tot een egaal mengsel.

 

Ga nu beginnen met het opwarmen van de (pannenkoeken)pan. Kies voor een pan met een zo dun mogelijke bodem, zoals je voor normale pannenkoeken ook zou gebruiken. Wanneer de pan warm genoeg is, doe je de kokosolie (of eventueel boter) in de pan. Nu gaan we beginnen met bakken!

 

Neem een scheplepel, ik gebruik altijd een juslepel, en leg het beslag voor de eerste pannenkoek in de pan. Je kunt de pannenkoeken natuurlijk zo groot of zo klein maken als je zelf wilt, ik kies vaak voor meerdere kleine pannenkoekjes! Wanneer het beslag aan de bovenkant wat luchtbelletjes begint te krijgen en wat droger wordt, kun je de pannenkoek omdraaien. Laat de pannenkoek dan nog eventjes bakken aan de andere kant en klaar is je eerste pannenkoek! Ga zo door tot je beslag op is en dan kunnen we de toppings gaan gebruiken.

 

Je kunt van alles op je pannenkoekje doen, dingen die ik vaak lekker vind op mijn pannenkoekjes:

 • Aardbeien
 • Yoghurt
 • Kwark
 • Nutella
 • Pindakaas
 • Rozijntjes 
 • Kaneel
 • Jam

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wat doe jij vaak op je pannenkoekje? Let me know! 

 

Smakelijk eten,

 

Charlotte

Reactie schrijven

Berichten: 1
 • #1

  Patricia Vet (vrijdag, 20 mei 2016 17:11)

  Hee Charlotte,

  Ik volg jou al een hele tijd op instagram en snapchat hihi.
  Nu je een eigen website hebt kijk ik daar ook regelmatig op.
  Ik vind dat je altijd hele leuk dingen plaatst, nu ook op je eigen website :)

  Ik ga de banaanpannenkoekjes zeker dit weekend uitproberen.
  Zelf maak ik ze ook weleens, maar dan doe ik het vaak nog met havermout er door heen. Zie dat jij het niet gebruikt voor dit recept, dus ben reuze benieuwd!
  Zelf heb ik nog nooit echt de toppings gebruikt die jij hebt opgenoemd, dus dat is ook zeker de moeite waard om het wel te proberen.
  Als ik zelf de pannenkoekjes maak, heb ik er eigenlijk vrijwel niks op of soms een beetje agave siroop.