Cacao & Coco bliss balls

Chocolade, who doesn't love it? Deze heerlijke snack-balletjes van dadel, havermout, kokos en cacao zijn top als verantwoord tussendoortje of zelfs voor op een feestje. Ben jij benieuwd hoe je deze pareltjes zelf kunt maken? Het is echt easy, geloof me! Check it out!Ingrediënten

Voor 8 bliss balls heb je nodig:

  • 75 gram ontpitte dadels
  • 50 gram havermeel, je kunt Ultra Fine Oats gebruiken of zelf havermeel maken door hetzelfde gewicht aan havervlokken in de blender of keukenmachine te doen
  • 35 ml water
  • 1 eetlepel cacaopoeder 
  • Kokosrasp en/of cacaopoeder voor de garnering

Benodigdheden

  • Keukenmachine of blender

Bereidingswijze

Wanneer je zelf het havermeel gaat maken, is dit waar je mee begint. Doe de havervlokken in de blender of keukenmachine en laat deze aan staan tot de havervlokken helemaal fijn zijn geworden. Als je dit gedaan hebt, gaan we door naar de volgende stap, de dadels. Als er in jouw dadels nog pitten zitten, moet je deze er eerst eventjes uithalen. Daarna kun je de dadels in de blender of keukenmachine doen zodat het kleinere stukjes worden. Doe hierna het havermeel, water en cacaopoeder erbij en laat het dan opnieuw weer mixen. 

 

Wanneer het een stevig mengsel is geworden is het klaar. Je moet de balletjes zometeen gaan rollen dus wanneer het "deeg" te plakkerig is, doe je er nog wat havermeel bij en wanneer het te droog is, doe je er nog wat water bij. Nu ga je de balletjes draaien. Let op, dit wordt een kliederboel! Maak de balletjes zo groot als jij ze wilt hebben. Natuurlijk kun je het recept zo vaak vermenigvuldigen als jij wilt, zodat je meer balletjes kunt maken. 

 

Wanneer je alle balletjes gedraaid, kun je ze gaan versieren. Je kunt zelf kiezen of je cacaopoeder of kokosrasp wilt gebruiken. Voor beide opties doe je het in een schaaltje of diep bord en rol je vervolgens de balletjes erdoorheen. Ben je daarmee klaar? Tada, daar zijn je bliss balls! 

 

Smakelijk!

 

Liefs,

 

Charlotte


Reactie schrijven

Berichten: 0