Mijn favoriete recept voor courgettesoep

Courgettesoep, heerlijk voor de zomer maar ook voor nu het wat minder warm is. Een snel, makkelijk maar top receptje voor iets wat je aan iedereen kunt voorschotelen. Voor zowel lunch, diner of als lekkere snack. Ben je benieuwd hoe ik altijd courgettesoep maak? Lees snel verder!Ingrediënten

Voor ongeveer 8 personen heb je nodig:

 • 2 courgettes
 • 2 uien
 • 1 liter groentebouillon
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 3 theelepels pesto
 • 50 ml melk
 • Peper en zout

Benodigdheden

 • Staafmixer

Bereidingswijze

Begin met het snijden van de courgette, in blokjes. Snipper daarna de ui, best part, lekker huilen hihi. Wanneer je dit gedaan hebt, verwarm je de olie in de pan en fruit je de gesnipperde ui en courgetteblokjes aan. Doe dit voor 4 à 5 minuutjes. Ondertussen kook je water, een hoeveelheid die overeenkomt met de verhouding van de bouillonblokjes. Bij de blokjes die ik altijd gebruik, staat 1 blokje gelijk aan 500 ml water. Ik heb er dus 2 nodig maar dit kan verschillend zijn. Wanneer het water gekookt is, verkruimel je de blokjes hierin en meng je het goed. Hierna kan het bij de courgette en uien in de pan. 

 

Wanneer je de bouillon hebt toegevoegd, laat je het geheel voor zo'n 10 minuutjes zacht koken en voeg je de pesto toe. Het vuur mag uit wanneer de courgetteblokjes beetgaar zijn. Dan hebben we de staafmixer nodig! Let op, want voor je het weet zit heel de keuken vol groene spetters en dat willen we niet hebben. Spreekt uit ervaring.. 

 

Je kunt de stukjes courgette zo grof laten als je zelf wilt. Ik vind het meestal wel lekker als er nog wat kleine stukjes courgette in zitten, maar dit is jouw eigen keuze. Voeg dan de melk toe, wat meer of wat minder dan 50 ml, ook je eigen voorkeur. Roer het dan nog eventjes door en breng de soep op smaak met wat zout en peper. And done!

 

 

Smakelijk eten!

 

Liefs, 

 

Charlotte


Reactie schrijven

Berichten: 1
 • #1

  Rianne (donderdag, 19 mei 2016 12:53)

  Zo, die is echt heel lekker.