Review + win: Ruggengraat (gesloten)

Als je mij volgt via Instagram, weet je waarschijnlijk dat ik al een tijdje bezig ben met een coachingsprogramma van Ruggengraat. Ik ben gestart op 4 april en ben nu dus alweer bezig met week 8! Wil je weten hoe het mij bevalt en wat mijn mening is over Ruggengraat? I will tell you all about it! Oja, in deze blog vind je ook nog een leuke winactie… Snel lezen dus!Wat is Ruggengraat?

Ruggengraat is een online Personal Trainer, voedingsdeskundige en Personal Coach in 1. Het programma duurt 12 weken en het helpt jou op het gebied van sport en voeding. Je krijgt een persoonlijk voedings- en trainingsschema en werkt daarbij in fases. Je ontvangt verschillende schema’s per fase om zo een optimaal resultaat te behalen. Halverwege het traject, krijg je een evaluatiegesprek met je coach en hierna worden er voor de laatste twee fasen weer nieuwe schema’s opgesteld.

Klinkt goed! Hoe werkt dat dan?

Zodra jij je ingeschreven hebt om te starten met Ruggengraat, wordt er een coachingsgesprek gepland waarin jij kennis maakt met je coach en hij jou gaat vertellen hoe alles verder zal gaan lopen. Naar aanleiding van dit gesprek wordt jouw trainings- en voedingsschema opgesteld en deze zal je dan een aantal dagen daarna ontvangen. In het gesprek wordt van alles besproken, wat je nu doet, wat je doelen zijn, wat je niet lust, of je al sport, noem maar op.

 

Na dit gesprek, ga je dus beginnen met het programma. Je volgt de trainingen van Ruggengraat, evenals het voedingsschema. Ik train bijvoorbeeld bijna dagelijks, ik doe 2 keer per week aan hockey, 1 keer per week CrossFit, ik neem meestal 1 rustdag en de overige dagen ben ik in de gym te vinden. Ik ben enorm tevreden over hoe dit allemaal aangepast wordt op jouw eigen wensen en kunnen!

 

Wanneer je bezig bent met het programma, heb je contact met je coach via WhatsApp. Je kunt je coach altijd bereiken met vragen, dingen die je dwars zitten, positieve opmerkingen of minder positieve opmerkingen. Wanneer een training goed ging, wanneer het minder goed ging. Ga je uit eten? Je coach kan met je kijken hoe je dit op kunt lossen zodat jij gewoon kunt genieten maar dat het geen gevolgen heeft op je resultaten van die week. De coaches zijn jouw Ruggengraat wanneer je het eventjes moeilijk hebt. En dat is fijn, I can tell ya!

 

 

Je schema’s worden gebaseerd op jouw doelen, bij de ene persoon gaan de calorieën per fase omhoog, bij de ander omlaag. Dit is compleet gepersonaliseerd en dus voor iedereen anders. Je voedingsschema is gebaseerd op een bepaald aantal calorieën dat past bij jouw doelen, daaruit worden waarden voor de macronutriënten opgesteld. Whut? Macronutriënten zijn koolhydraten, eiwitten en vetten. Je mag dan van iedere groep een bepaalde hoeveelheid eten. Gelukkig hoef je niet zelf te puzzelen maar werkt jouw coach voor jou een compleet voedingsschema uit, met ruimte voor cheats en keuze! Daarnaast krijg je een trainingsschema dat ook aangepast is op jou en je wensen. Be prepared for some serious gains!

Mijn ervaring

Ik was een van de geluksvogels die won met de actie van Ruggengraat een tijdje geleden. Ik was zó enorm blij toen ik dit hoorde. Na al een hele lange tijd bezig te zijn met afvallen, lukte het allemaal niet meer zo goed en dat was, naja, nogal demotiverend. Mijn coach, Fara, en ik hebben het samen voor elkaar gekregen om eindelijk weer wat te laten gebeuren op de weegschaal, YES! Inmiddels ben ik zo’n 5 kg afgevallen dankzij Ruggengraat.

 

Echter ben ik er eventjes tussenuit geweest, waar ik enorm van baal. Gelukkig hebben een paar dagen Texel (inclusief dagelijks driegangenmenu) en 1,5 week ziek op bed nauwelijks schade aangericht! Met de hulp van Fara heb ik mijn voeding in Texel in toom kunnen houden en hier heb ik dan ook veel van geleerd. Ik had voorheen vaak dat als ik een slecht ding at op een dag, ik maar gewoon die hele dag deed waar ik zin in had. Heel stom, I know, maar zo ging het gewoon. En dat in deze hele journey de keuken veel belangrijker is dan de sportschool is ook maar weer gebleken. In totaal heb ik 20 dagen niet gesport, believe me, dat is heel veel voor mij, en toch viel ik af! Zolang je voeding maar goed is, kun je heel veel bereiken en al helemaal met goede begeleiding!  

 

 


Ik ben van 1900 calorieën in fase 1, naar 1700 calorieën in fase 2 en 1550 calorieën in fase 3 gegaan. Heel goed te doen, maar let op, dit is gebaseerd op gewicht, lengte, activiteiten, alles! Ga dit alsjeblieft niet zelf doen. Ik was in eerste instantie een beetje bang voor die 1550 calorieën, zeker in combinatie met CrossFit en een actief bijbaantje. Het valt me allemaal reuze mee, ik mag zelfs iedere dag 2 Oreo’s eten, wat wil je nog meer?!

 

Ik ben dus echt suuuper tevreden over dit hele traject, de begeleiding en ben iedere dag met enorm veel plezier bezig, in de keuken en in de gym. Dikke vette aanrader dus! Wil jij zelf ook beginnen met Ruggengraat? Heb jij even geluk, ik mag een programma weggeven voor jou en één vriend of vriendin! Wil je weten hoe je mee kunt doen? Lees dan snel verder!

Deelnemen aan de winactie

Deelnemen aan de winactie doe je door de volgende stappen te volgen:

  1. Volg mij @charlottesantegoeds en @ruggengraat op Instagram
  2. Like deze post
  3. Tag degene met wie jij Ruggengraat zou willen volgen
  4. Deel je foto's met #RG_CharlotteSantegoeds

Meedoen kan tot dinsdag 31 mei 00.00 uur, de winnaar zal woensdag bekend gemaakt worden!

De winnaars van de winactie zijn @veragraaf en @sophie_graaf (Instagram)

 

Gefeliciteerd meiden!

 

Heb jij niet gewonnen? Wees alsjeblieft niet verdrietig want ook jij kunt gewoon nog met Ruggengraat starten en zelf met een leuke korting. Hoe? Reken jouw bestelling af met de code #RG_CharlotteSantegoeds en jij krijgt maar liefst €15 korting! YAY!

P.S. Als jij wint, starten jij en je vriend/vriendin 6 juni met het programma!

 

P.P.S. Mocht je nog vragen hebben over Ruggengraat, mijn traject of ervaringen, stuur me dan een berichtje via Instagram, Facebook of mail me op info@charlottesantegoeds.com. Ook kun je direct even een mailtje sturen naar de coaches van Ruggengraat via info@ruggengraat.com.

 

Good luck!

 

Charlotte


Reactie schrijven

Berichten: 0