Snacken met kikkererwten

Een gezonde vervanger voor een snack die wat minder verantwoord is. Deze heerlijke wannabe-borrelnootjes van kikkererwten zijn een goede vervanging voor wanneer je lekkere, hartige trek hebt, echt! Je kunt er precies de kruiden op doen die jij lekker vindt, maar ik vertel je ook mijn favoriet. Wil je deze kikkererwtjes eens een kans geven? Lees dan snel verder! Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje (zee)zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven allereerst voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Doe ze daarna in een schaaltje en voeg de olijfolie, het paprikapoeder, knoflookpoeder en zout toe. Meng alles even goed door elkaar zodat alle kikkererwten goed bedekt zijn met zowel kruiden als olie. 

 

Verdeel de kikkererwten over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zorg dat alle kikkererwten goed verdeeld zijn. Doe ze dan in de oven voor ongeveer 20 minuten. Houd ze wel goed in de gaten want ze kunnen snel aanbranden. Het is ook slim om ze tussentijds eventjes te husselen. Wanneer de kikkererwten lekker knapperig zijn aan de buitenkant, zijn ze klaar. Zijn ze dit nog niet na 20 minuutjes? Leg ze dan nog terug in de oven maar let op dat ze niet verbranden!

 

Nou, super simpel maar een top snack! Smakelijk eten!

 

Liefs, 

 

Charlotte


Reactie schrijven

Berichten: 0